top of page

De ce hranitoarea cu 5 porturi este suficienta pentru 25 de pasari?

Iar cea de 2 porturi pentru 10 pasari ?

Nu, nu am gresit calculele si va explicam imediat tocmai pentru ca am avut clienti care au cumparat mai mult decat le era necesar.


Atunci cand utilizam hranitorile clasice, unde hrana pasarilor trebuie recompletata de 2 sau chiar 3 ori/zi, pasarile intotdeuna se aglomereaza la hranitoare. Lor le-a lipsit hrana curata pentru ultimele ore si sunt flamande. De cele multe ori nici cele 25 de spatii de hranire nu sunt suficiente la 40 de pasari.
Cand pasarile au la dispozitie 24/24, hrana curata si proaspata, vor manca oricand le este foame pe parcursul zilei. Ele nu au nici un motiv sa se aglomereze toate in acelasi timp la hranitoare. Pasarile nu croseteaza, nu spala, nu au alta treaba de facut decat sa doarma, sa manance, sa bea apa si sa scurme dupa gandaci.

Nu am avut niciodata situatia in care toate porturile de hrana sa fie toate ocupate in acelasi timp. Se duc pe rand atunci cand au nevoie, atat la apa cat si la hrana.Singura perioada mai aglomerata ar putea fi dimineata cand li se da drumul afara. Noi am instalat o hranitoare mica suspendata in cotet pentru gainile matinale si astfel reducem aglomeratia la hrana chiar si dimineata.


Pasarile iubesc hrana curata si necontaminata de gainat. In plus, ele sunt inzestrate nativ sa scurme dupa gandaci prin orice gaura ce le apare in fata. Faptul ca hrana este protejata si mai greu accesibila pentru ele, nu face decat sa reduca risipa, ele hranindu-se corespunzator, in continuare. Vedem asta dupa nivelul de oua care inregistreaza cresteri.


Va dorim succes in cresterea pasarilor !1 Comment


Asa e, am 30 de pasari la o hranitoare cu 5 porturi, nu e nicio inghesuiala. Au tot timpul la dispozitie mancarea, asa ca n-au motiv sa se aglomereze

Like
WhatsApp%20Image%202020-04-17%20at%2015.

UpToDate Farmer

Hranitori cu autoservire.
Viitoarea generatie de hranitori si adapatori pentru ferme !

Hranitoare pasari, hranitoare pasari salbatice, hranitori automate pasari, adapatoare pasari, adapatori automate pasari

bottom of page