top of page
Caută
olarulauraelena

Valori nutriționale ou găina vs ou rata/gâscă

Când vine vorba de oul de gâscă/rață principala întrebare care ne vine in minte: "Este mai sănătos oul de găina sau oul de rata/gâscă ?"


Si eu as răspunde: Depinde. Pentru cei care cauta valoare calorica mica, oul de găina este mai potrivit. Pentru cine cauta valoare nutrițională, oul de rata/gâsca este superior.


Si pentru ca alegerea este personala, decizia trebuie luata cu toate informațiile la vedere. Prin urmare comparația valorilor nutriționale se face in baza datelor oferite de: USDA's National Nutrient Database for Standard Reference


Trec peste toate miturile populare care stigmatizează oul de rata/gâsca si aduc in prim plan realitatea bazata pe analize concrete si corect prezentate. Analiza de mai jos considera ca referință gramajul de 100g dar in baza link-urilor puteți compara oul găina(50g) vs ou rata(70g) vs oul gâsca (144g) pe gramajele reale, evident, comparație care v-a ridica si mai mult valoarea nutrițională a oului de gâsca/rata.


Comparația pe vitamina D nu este posibila deoarece ea depinde de timpul expunerii la soare. Vitamina D in oul provenit de la pasare ținuta închisa difera substanțial de oul produs de o pasare libera.

De remarcat este si valoarea mare Omega 3 in oul de gâscă, dar si raportul optim, Omega3/Omega6, o raritate in alimentația industrializata.

In rest, fier, calciu si alte minerale sunt ușor superioare la oul de gâsca si rata.


Aici pentru oul de rata, pentru oul de gâscă si oul de găină. Alegeți 100g (serving size) la toate pentru a face o comparație corecta si verificați mineralele, vitaminele, omega 3 si colesterol.






Comments


371858382_10230168557867176_7720867826422292403_n.jpg

Viitoarea generatie de hranitori si adapatori pentru ferme !

Hranitoare pasari, hranitoare pasari salbatice, hranitori automate pasari, adapatoare pasari, adapatori automate pasari

bottom of page